tisdag 9 december 2008

Att våga söka!

Jag har idag haft en liten debatt med en annan troende angående den nya ekumeniken. Där påstod jag att man borde kunna våga tala med andra kristna som inte nödvändigtvis har samma åsikt som en själv. Min debatt kombatant vägrade acceptera katolska kyrkan och kunde inte se hur man skulle kunna ha något andligt utbyte med en katolik.
Efter denna debatt så tänkte jag vad är det som gör att vissa människor vägrar acceptera eller vill inte ens hålla sig nära andra troende?
Jag har efter min återkomst till den kristna tron efter min flykt från Livets ord. Lärt mig att våga söka! Under min 13 åriga tid i mörker efter Livets ord tiden sökte jag mycket jag frågade mig vem är Gud egentligen. Vid mitt avhopp från Livets ord så rasade hela min tro nästan! Jag visste att jag var frälst men det var i stort sett allt.
Jag fick börja söka,läsa,besöka nya kyrkor,samtala med andra människor både icke troende som troende. Nu idag har jag börjat gå till Katolska kyrkan, jag är inte katolik och kommer inte heller att konvertera till katolicismen! Men jag har träffat genuina troende som har en längtan efter Gud. Det intressanta är att de söker och ställer frågor till den märklige protestanten som går till deras kyrka. Jag tycker det hela underbart! För vem har full koll på hur Gud vill bli dyrkad?
Vill han bli dyrkad på ett baptist sätt?ett Livets ord sätt? ett Katolskt sätt? Ett pingst sätt? I mitt hjärta tror jag han gillar oss allihopa på vårt speciella sätt.
Därför uppmuntrar jag dig att våga fråga! våga pröva dig fram i din Guds relation.
Han är stor och nåderik och kommer att leda dig rätt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med dig. Jag fick stöd och hjärlp Koptiska Kykan för några år sedan, som du vet. Jag tror att vi kristna inte har råd att döma det som Gud kan använda.

Jag älskar ditt stora hjärta!

Björn

Dag Selander sa...

@CLAES: Dessa dina ord "Att våga söka, att våga fråga, att våga pröva dig fram i din Guds relation" tror jag är något av det viktigaste för en lärjunge på väg.

Själv började jag blogga för 4 år sen med en viktig sak på hjärtat bland annat. Nämligen "Den svenska kristenheten". Vi har lite av samma spår, Claes.

Som katolikerna kan säga: "Pax tibi" eller som frikyrkliga protestanter kan säga: "Rich blessings". //Dag Sr

Anonym sa...

Jag tackar för de snälla kommentarena! Det är glädjande att se att man inte är ensam om sina tankar! Guds välsignelse !